veelgestelde vragen


Hoe lang duurt een vioolles?

Vioollessen duren in beginsel een half uur maar dit kan worden verlengd naar 45 minuten of een uur indien het concentratie vermogen en het niveau van de leerling dit toelaten. In ‘t algemeen geldt dat hoe ouder de leerling en hoe langer het muziekonderwijs reeds wordt gevolgd, hoe langer de muziekles kan duren.


Komt u ook aan huis?

In beginsel worden de lessen in de praktijk in Eijsden gegeven maar in overleg kan daar eventueel van worden afgeweken. Dit hangt onder meer af van het tijdstip, de geschiktheid van de lokatie voor muziekles en de afstand tot Eijsden.


Worden er voorspeelavonden gegeven?

Ja, als de leerlingen er aan toe zijn met anderen samen te spelen wordt er een voorspeelmiddag of -avond georganiseerd. Dit blijkt ontzettend leuk voor leerling en ouders of partner van de leerling!


Moet mijn kind elke dag studeren?

Ja, wie viool wil leren spelen moet eigenlijk elke dag studeren. Natuurlijk zijn er momenten waarop dit niet kan en men moet zeker niet onder druk of met grote tegenzin studeren maar uitgangspunt moet zijn om elke dag te studeren.


Wat kost een les?

Voor de prijs van een vioolles kunt u met mij contact opnemen. Ik garandeer u een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!


Op welke dagen en tijdstippen worden de lessen gegeven?

Een van de sterke punten van Vioolschool Eijsden is de flexibiliteit; Vioolschool Eijsden biedt de mogelijkheid lessen te volgen overdag, ’s avonds of desgewenst zelfs in het weekend.


Vanaf welke leeftijd kan mijn kind beginnen?

Uitzonderingen daargelaten is het vaak pas mogelijk en/of zinvol met de muzieklessen te beginnen als het kind (bijna) 5 jaar is. Echter, sommige kinderen kunnen er al eerder klaar voor zijn terwijl anderen er dan misschien nog niet aan toe zijn. In een gratis proefles kunt u uitvinden of uw kind er al klaar voor is.


Kan ik bij mijn kind blijven als het les heeft?

Ja hoor, dit is over het algemeen geen enkel probleem. Moest dit toch teveel afleiden voor ‘t kind dan wordt dit besproken.


Is it possible to have classes in english? 

Yes, it is possible to have your classes in english.                                                                                                   

                                                                                                                            

Veelgestelde vragen